Craps regler

Craps er på ingen måte et vanskelig spill, selv om det kan se litt slik ut i starten. Det er et noe innviklet språkbruk da alt skal bli gitt et navn, men dette er ikke nødvendig å kunne. I denne artikkelen skal vi bare vise deg det du bør kunne, istedenfor å vise deg alle navn og uttrykk som kan virke forvirrende og mot sin hensikt på mange.

En passlinje er spillet som er mest spilt. Det hele begynner med at du kaster to terninger inn i motsatt vegg av bordet du spiller på. Hvis resultatet av de to terningene er 7 eller 11, har du vunnet. Hvis terningene derimot viser 2, 3 eller 12 taper du. Når summen av terningene viser alle andre tall har spilleren fått et ”punkt”. Spilleren må da treffe punktet før han igjen kan kaste 7 og vinne beløpet som kan vinnes.

Totalt blir det brukt fem terninger, men man sier at tre terninger er i ”reserve”. Mange lurer på hvorfor. Mange opplever nemlig at disse tre terningene ikke blir brukt når de spiller Craps. Grunnen til at disse er i reserve er for å unngå en veldig kjent metode å jukse på. Når man kaster terningene i motsatt vegg hender det at den ene faller på gulvet. For at casinoet skal være sikre på at terningen som kommer opp igjen ikke er ”vekt-optimalisert” tar de heller ut en reserve.